Wat moet je ermee???? Gelukkig was ik kort geleden in mijn favoriete Onigiri mini restaurantje in Amsterdam waar een Japanse theedemonstratie gegeven werd. Ja, er was ook matcha thee. Vers gebrouwen, koud of warm. Zo lust ik het wél. Maar hier kreeg ik de oplossing voor mijn matchapoeder, een recept voor matcha cake. Hij is superlekker, zoals ik het lekker vind: niet te zoet, wetende dat het (min of meer) gezond is kun je er zonder schuldgevoel van genieten. Ik mocht het recept delen, dus bij deze! Methode: Verwarm de oven voor op 170°C. 1. Voeg bloem/meel en matchapoeder toe in een grote kom 2. Smelt de boter in een pannetje (of magnetron) en voeg to aan meel/matchamengsel. Meng goed. 3. Mix de suiker en de eieren in een aparte kom met een mixer 4. Voeg nu 2 en 3 samen 5. Voeg de bonen aan het mengsel toe toe (ik heb de bonen van tevoren een beetje platgeprakt, maar als je hele bonen in je cake wil kan dat ook) 6. Giet het cakemengsel in een ingevette cakevorm, of gebruik bakpapier in je cakevorm. Strijk het mengsel een beetje glad en bak voor 35-45 minuten. 7. Prik met een satéprikker in de cake om te checken of de cake goed doorbakken is (dan komt de prikker droog uit de cake). Eventueel kun je er plakjes van snijden en invriezen. Zorg ervoor dat de plakken niet aan elkaar plakken door tussen elk plakje een stukje bakpapier toe te voegen (dezelfde bakpapier die je evt. hebt gebruikt voor het bakken zelf). Zoals je ziet had mijn cake ietsje langer in de oven gemoeten, maar het bleef een lekkere cake.
Enjoy! Barbara Wil jij af en toe nieuws ontvangen van Health Sense? Meld je dan hier aan: https://www.healthsenseamsterdam.nl/contact.html
0 Comments
Leave a Reply. |
AuthorVoedingsdeskundige, slaapexpert voor ondernemers, Natuurgeneeskundig Therapeut, Holistisch leefstijlcoach, in een notendop. Wil je meer over mij weten? Ga dan naar 'Over Barbara' Archives
July 2023
Categories
All
|