INGREDIËNTEN (voor ongeveer 10 burgertjes, bijgerecht voor 3-4 personen)
VOOR DE COURGETTE BURGERS:
VOOR DE KNOFLOOK-BIESLOOK-YOGHURT SAUS:
METHODE: 1. Rasp de courgette en doe in een kom. Bestrooi met zout, roer door elkaar en laat 20 minuten staan. Het zout haalt het vocht uit de courgette. 2. Knijp het vocht uit de courgette met bijvoorbeeld een kaasdoek of schone theedoek en doe het terug in een schone kom. 3. Voeg de sjalot, eieren, parmezaanse kaas, amandelmeel, zout en peper toe. Roer goed door. 4. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Schep met je handen of een lepel hoopjes (ongeveer 1/4 kopje) van het mengsel in de hete pan. Duw met een spatel elke burger naar beneden om ze plat te maken. 5. Bak de burgers 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze licht goudbruin zijn. 6. Haal de burgers uit de pan en leg ze op keukenpapier om overtollige olie weg te deppen. 7. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en roer tot een romig geheel. 8. Serveer de burgers met de saus en smullen maar! TIPS - Variaties op de saus: de saus kan op verschillende manieren gemaakt worden. Vervang verse knoflook met knoflookpoeder of -granulaat, gedroogde peterselie i.p.v. bieslook of andere kruiden. - Bewaren: Plaats de afgekoelde burgers in een luchtdichte container en bewaar ze maximaal 5 dagen in de koelkast. - Invriezen: gebruik een diepvriesbestendige zak of container en bewaar ze maximaal 2 maanden in de vriezer. - Opwarmen: Zorg ervoor dat je de burgers een nacht in de koelkast of op het aanrecht ongeveer 30 minuten laat ontdooien. Daarna gewoon opwarmen in de magnetron. Of voor een meer knapperige textuur, bak ze in de oven op 200 ᵒC gedurende 10-15 minuten, tot ze zijn opgewarmd. In de pan even opbakken kan ook.
0 Comments
|
AuthorVoedingsdeskundige, slaapexpert voor ondernemers, Natuurgeneeskundig Therapeut, Holistisch leefstijlcoach, in een notendop. Wil je meer over mij weten? Ga dan naar 'Over Barbara' Archives
August 2024
Categories
All
|