Ik kom net terug van een weekje Noord Spanje. En het is altijd maar afwachten hoe het in een ander land aan toe gaat, wat alles betreft natuurlijk, maar in dit geval gaat het over glutenvrij eten. Gelukkig logeerden we bij vrienden dus het eten thuis was veilig. Maar natuurlijk hebben we ook buiten de deur gegeten en dit was vaak wel 'tricky'. In de titel staat een vraagteken zoals je ziet, ik kan niet met 100% zeggen hoe makkelijk glutenvrij eten in Spanje is. Ten eerste hadden wij het geluk dat we onze Spaans- |

Op hoop van zegen heb ik de overheerlijke tortilla opgegeten. Niks aan het handje. En misschien is dit wel een beetje de algehele clue, dat je lokaal, in minder touristische gebieden, wel veilig glutenvrij kunt eten maar voorzichtigheid blijft geboden.
De supermarkten hebben wel glutenvrije produkten, je kunt er goed uit de voeten met de basics. Ongeveer vergelijkbaar met Nederland. Waarschijnlijk kun je in de Carrefour een grotere selectie aan glutenvrije produkten vinden. Kijk naar het woord 'sin gluten'.